Vores legeplads er det ideelle sted til krop og bevægelse, og vi prioriterer, at børnene har mulighed for at bruge den dagen lang og året rundt. 

Legepladsen er opbygget, så den giver optimale muligheder for motorisk udfoldelse, uanset om man er tre år og gerne vil fylde sand i en form eller seks år, og ser sig selv klatre højt op eller balancere på en træstub.

 Ved siden af børnehaven er der et fint naturområde, hvor børnene også kan udfolde sig.

 På legepladsen har vi en Tarzanbane, hvor børnene kan svinge sig i lianer, klatre i hasseltræer, balancere  gennem Junglen og liste videre til bålhytten for at lave popcorn. 

Et andet sted på legepladsen har vi en gocart-bane, hvor der kan køres stærkt. Gocarten kan også være en traktor, der kører gylle eller slår græs. Når det hårde arbejde er gjort, er der mulighed for en hyggestund på gyngerne eller i hængekøjen i skyggen. 

Over middag går vi alle på legepladsen. 

Vi går på opdagelse i naturen. Breum højeste bjerg, en gravhøj, er et sikkert mål for en udflugt. Her kravler vi op for så at kure ned igen. I den nærliggende skov følger vi årstiderne. Børnene plukker vintergækker og samler kogler. Vi lytter til Spættens hakken og fugleunger der tigger om mad. 

På den måde er det i Breum Børnehave en naturlig del af dagligdagen at være fysisk aktiv og at være i bevægelse sammen med andre.

Publiceret 19-08-2015